Nagelstudio Chantal

waar mooie nagels vanzelfsprekend zijn

Acrylnagels

Acrylnagels

Voordat ik ga vertellen wat acrylnagels zijn en hoe het zetten er van in zijn werk gaat, vertel ik u eerst wat achtergrond informatie over de natuurlijke nagels.

Nagels groeien 0,1mm per dag en de nagelplaat bestaat uit drie lagen: de hoornlaag (schubbenlaag), de keratinelaag (sponslaag) en de ephiteellaag (onderste laag). De nagel heeft een functie, namelijk die van het beschermen van de zenuwuiteinden in de vingertoppen. Lang, lang geleden stelde nagels de mens in staat om wortels, knollen en aardappels uit de grond te graven. Tegenwoordig hebben we daar gelukkig machines en supermarkten voor en liggen die tijden ver achter ons.

Anno 2007 laten we nagels niet meer groeien om praktische reden maar omdat het vrouwelijk en aantrekkelijk is.En die mooie vrouwelijke nagels, dat is toch wel wat elke vrouw wil.Als nagels zwak of breekbaar zijn worden kunstnagels over de bestaande nagels gezet.

Acrylnagels

De acryl is een mengsel van poeder en vloeistof welke hechten tot een kneedbaar bolletjes. Dit acryl bolletje wordt met een penseel op de nagel in de juiste vorm geboetseerd en hard door de blootstelling aan de buitenlucht vanzelf uit.

De acryl poeders worden geleverd in verschillende kleuren. Acryl is dankzij de stevige, sterke structuur zeer geschikt voor het creëren van mooie dunne nagels.

Het opzetten van acrylnagels

Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden.De nagelriemen worden teruggeduwd en geknipt, en de nagelplaat wordt iets opgeruwd met een vijl. Hierna worden de nagels verlengt met een tip. Als het nagelbed te kort is zal er gebruik gemaakt worden van een sjabloon.

Na het schoon en vetvrij maken van de natuurlijke nagels zal de acryl worden aangebracht. Als de acryl voldoende is uitgehardt zullen de nagels worden gevijld.Tenslotte worden de nagels mooi afgewerkt met een hoogglans lak, die zeker 3 tot 4 weken blijft zitten.

Nabehandeling/ opvullen

Na een week of 3 – 4, ligt aan uw nagelgroei, zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten opvullen.Met een frees wordt de oude laag acryl verwijderd. Vervolgens worden de nagels op de gewenste lengte gevijld en worden de nagelriemen weer teruggedrukt en afgeknipt.Daarna komt de laag acryl er weer overheen en zien u nagels er weer uit als nieuw!!